Juhlalavan juontaja Silvia Modig klo 16 – 22

 Päälavan juontajakonkari

Tällä(kään) kertaa ei ollut vaikeaa löytää oman kylän osaajia juontamaan Kyläjuhlia. Alkuvuoden ankeassa sadesäässä törmäsin tuttuun juontajakaksikkoon Silviaan ja Mika Nivaan Intiankadun hämärässä illassa. Kyläjuhlien valmistelut olivat silloin vielä täysin aluillaan, mutta Silvia kysyi onko meillä jo esiintyjiä. Jouduin tuolloin vastaamaan, etteipä juurikaan vielä. ”Mutta nyt on kaksi juontajaa”, huudahti Silvia.

Silvia on kyläläisille tuttu mm. aiemmin toimittajan työstä, nykyään tietenkin poliitikkona. Kumpulaan Silvia rantautui Oranssin talonvaltauksen myötä -90-luvun lopulla. Sittemmin koti on siirtynyt ison tien toiselle puolen, eikä siitä selvinnyt ilman identiteettikriisiä: ”Säilyin sentään Suur-Kumpulan alueella”, Silvia toteaa.

Kumpulan Kyläjuhlat on Silviankin mielestä hieno asukkaiden yhteinen ponnistus, ja hän osallistuu aina mielellään myös perjantain rakennusurakkaan juontohommien lisäksi.

Kuva: Mikko Kauppinen