Juontajat Silvia Modig ja Mika Niva klo 15.15 – 22

Silvia ja Mika isännöivät Juhlalavaa

Silvia Modig: Toukolaan muutto toi identiteettikriisin

Silvia muutti Kumpulan Oranssille v. 1998 ja huomasi nopeasti, ettei yhteisöllinen elämäinen ja naapuruus rajoittunut vain Oranssin pihaan.

– Rakastuin paikkaan välittömästi. Koin valtavan identiteettikriisin kun muutin kolme vuotta sitten Toukolan puolelle. Aloin puhua suur-Kumpulasta.

Talonvaltausliikkeenä 90-luvun alussa tunnetuksi tulleen Oranssin tarina alkoi muuten nimenomaan Kumpulasta: Ensimmäinen vallattu talo oli punainen puutalo Väinö Auerinkadun varressa. Sittemmin liike on muuttunut yhdistykseksi ja ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille.

– Asukkaat keksivät Oranssin talojen pihaa halkovalle pikku-kadulle nimen: Bengalinpolku. Kaupungin mielestä se sopi hyvin alueen muuhun kadunnimistöön. Meidän perusteemme oli se, että Mustanaamio asuu Bengalin viidakossa”, muistelee Silvia.

Silviä äityy muistelemaan myös vanhaa kyläkauppaa.
– Se oli köyhän nuoren pelastus! Ostin kerran kurkusta sen kokoisen palan, että se riittää kahteen voileipään. Tuskin olisi onnistunut missään marketissa. Se oli kyläkauppiaan ehdotus kun huomasi pennien laskemisen.

Vaikka Silvia on vahvasti mukana politiikassa, Kyläjuhlilla hän on ammattijuontajana ja ennen kaikkea kyläläisenä.

Mika Niva: Bändileiriläinen ja komediaklubin ahkera kävijä

Mika on toimittaja ja dokumenttiohjaaja, jonka viimeisin työ on paljon huomiota herättänyt Jare vs. Cheek. Toimittajana hän on tehnyt runsaasti ohjelmia populaarikulttuurista ja musiikista elokuviin, peleistä stand up:iin ja ollut toimittajana mm. Uuden musiikin kilpailussa ja Naurun Tasapainossa. Hän kertoo olenvasa myös intohimoinen musiikin harrastaja ja wanna-be-laulaja.

Vaikka Mika onkin ”etä-kumpulalainen” kaukaa Puotilasta, hänellä on läheinen Kumpula-suhde.

– Mä olen valmistunut Kumpulan aikuisten bändileiriltä ja olen ahkera komediaklubilla kävijä. Kyläjuhlilta mä odotan kesän parasta festarialoitusta!

kuva: Santtu Särkäs