Lehdistötiedote/ 3.5.2018

Julkaisuvapaa: Heti

Kumpulan Kyläjuhlat (26.5.) julkistaa ohjelmansa: Marjo Leinonen & The Village BubliCans, KUUMAA, Sitku, The Valkyrians, The Slippers, Kanerva, Janne Saarikivi, Anniina Holberg, mehiläistarhuri, Syksy Räsänen, ja Kumpula-juoksu

Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali, Kumpulan Kyläjuhlat järjestetään 26.5.2018. Ohjelmassa korostuu tänäkin vuonna eri sukupolvien yhdessä tekeminen ja kokeminen.

Musiikkiohjelmassa kuullaan mm. rouheaäänistä Marjo Leinoista The Village BubliCans – yhtyeensä kanssa sekä uusia kuumia tulokkaita kuten KUUMAA, Sitku ja Kanerva . Perinteistä genreä edustavat mm. tötterötukat jo vuosikymmeniä liikuttanut The Slippers sekä legendaarinen Ska-yhtye The Valkyrians. Mies ja kitara – musiikkia tarjoilee karismaattinen Antti Reini. Karismaa ei puutu myöskään tuoreesta postpunk-goottirock-tunnelmaisesta The Cure Assembly kokoonpanosta, jossa Kyläjuhlilla laulaa Kimmo Härmä. Kumpulan Kyläjuhlille on keskeistä antaa lavatilaa paikalliselle tekijöille ja keskittyä musiikin monikirjoisuuteen.

Kumpulan Sana – teltassa paikalliset kirjailijat, tieteentekijät tai muuten vaan sanasepot keskustelevat stagella ja lukevat otteita omista teksteistään. Taivaita hipovassa paneelikeskustelussa syöksytään mustaan aukkoon – ja toivottavasti myös ulos – Syksy Räsästä ja Janne Saarikiveä seuraten.  Kirjailija Annina Holmberg haastattelee alueen kirjailijoita, jotka myös lukevat omia tekstejään. Speakers corner saa uuden muodon, kun sekä (tavalliset) kyläläiset että ammattilaiset tulkitsevat omia lyhyitä runojaan, tai muita puhuttelevia sanan muotoja. Ohjelman päättää lavarunojamit, johon kutsutaan tulkitsijoita ulkokumpulastakin.

Lapsille Kyläjuhlat tarjoaa tänä vuonna uuuden ja helpommin saavutettavan juhla-alueen Intiankadun reunalla.  Juhla-alueella on lukuisia osallistavia työpajoja kierrätysaskartelusta kylvöpajoihin ja djemben soittoon. Lapset pääsevät kokeilemaan sirkustelua oikean sirkusopettajan ohjaamana ja tutustumaan mehiläisten ihmeelliseen elämään. Nokkelille on älypelejä ja tietovisoja ja väsyneille tai leikkirauhaa muuten haluaville Huiliteltta.

Kyläjuhlat käynnistyvät koko perheen liikuntatapahtumalla, Kumpula-juoksulla, jossa kaikenikäiset osallistujat voivat valita joko 2,5 km reippailusarjan tai 5 km kilpasarjan.

Ensimmäiset Kyläjuhlat Kumpulassa vuonna 1991 aloittivat kaupunginosafestivaalien perinteen Helsingissä. Kyläjuhlat järjestetään kokonaisuudessaan yhteisöllisesti ja talkoovoimin. Järjestelyistä päävastuun kantaa asukasyhdistys Kumpula-Toukola Kylätilayhdistys.

Kumpulan Kyläjuhlien nettisivut ja koko ohjelma: www.kumpulankylajuhlat.fi

Kyläjuhlien tarina…

Lisätiedot:

Sari Väntänen – Kumpula-Toukola Kylätilayhdistyksen toiminnanjohtaja
gsm 041-523 4850 / kylatila [ät] kolumbus.fi